Struktur

Omkring træningsstrukturen

I Greve Tennisklub skal der være plads til at alle modtager træning uanset alder og niveau. Derfor har vi oprettet en træningsstruktur, som giver mulighed for at følge spillerens udvikling og sikre at alle spillere får træning, som passer til deres behov.

 

 

Minitennisskolen

Minitennisskolen er inddelt i rødt, orange og grønt niveau. Udviklingen er baseret på langsommere bolde med nedsat tryk, der giver øget tid og kontrol samt reducerede banestørrelser. Det er afgørende at bruge den rigtige bold og bane til spillere på forskellige niveauer, som gør, at spillet kan introduceres for børn og nybegyndere, i alle aldre, på en meget effektiv måde.Det kan være svært for en begynder at spille med en klassisk gul tennisbold. Derfor anbefaler vi, at man istedet bruger den røde, orange eller grønne bold på en tilsvarende hensigtsmæssig banestørrelse for at hjælpe den nye spiller med at lære spillet at kende.Træningen bliver på denne måde nem, underholdende og motiverende. Spilleren kan uanset niveau komme i gang med at spille tennis med det samme, og i mange tilfælde vil teknik og taktik kunne trænes, mens der spilles!

Vores nye koncept familietennis hører også under Minitennisskolen. Familietennis er for børn i alderen 4-10 år. Her er det muligt for hele familien at deltage og få en god oplevelse sammen.

Tennisskolen

Det sociale samvær er vigtigt for spillere på tennisskolen. Der er forskellige motiver for at gå til tennis, og træningens indhold vil forsøge at dække dette via dialog mellem spillere og træner. Træningen vil derfor være alsidig og afvekslende.

Det altoverskyggende motiv er dog at blive bedre til tennis, og træningen skal ruste spillerne til et langt tennis liv. Spillerne vil få værktøjer, sådan at de fremover vil kunne fortsætte den tekniske og taktiske udvikling også på egen hånd.

Nye spillere under 12 år vil starte op med skumbolde, hvor tempoet er lavere. Dette vil sikre en hurtigere og bedre teknisk udvikling.

For spillere på tennisskolen er det muligt at blive flyttet til turneringsspillergruppen. Krav til dette kan ses på nedenfor. Hvis du har et ønske om at komme i gang med at spille turneringstennis, kontakt Kim Bau Andersen: kimbau.gtk@gmail.com

Turneringsspillere

Turneringsspillere er ambitiøse i forhold til deres tennis. De har et ønske om at forbedre sig teknisk, taktisk og mentalt. De spiller typisk 6-20 turneringer om året og deltager i holdkampe. For at deltage i denne træning er det nødvendigt, at man har tennis som klar førsteprioritet.

Under denne gruppe hører: Talentgruppe, Turneringsspillergruppe 1 og 2, International gruppe 1 og 2 samt Seniorholdspillere.